Sprostitev s tehniko dihanja 4 7 8

Dihalne vaje za izjemen spanec

Čas branja: 2 minuti

Z dihalnimi vajami lahko telo ponovno uravnovesimo in prevzamemo nadzor nad stresnimi odzivi, ki se nabirajo čez dan in zaradi katerih zvečer ne moremo zaspati. Še posebej so dobrodošle pri nespečnosti, ki jo povzroča pretirana skrb. Ob rednem izvajanju tehnike dihanja 4 7 8 se bomo lahko sprostili in hitreje zaspali.

Tehnika dihanja nam pomaga prevzeti nadzor nad dihanjem in telo spraviti v stanje globoke sproščenosti. Ko dih zadržujemo točno določen čas, se pljuča napolnijo s kisikom, ki nato kroži po celem telesu, to pa pripelje do sproščujočega učinka.

Kako poteka vadba?

Za to vajo potrebujemo prostor, kjer se lahko udobno uležemo in povsem sprostimo. Ko se pripravljamo, konico jezika položimo na nebo, takoj za zgornjimi zobmi.

Korake izvajamo v enem dihalnem ciklu.

  • Najprej sprostimo ustnice, naj gredo rahlo narazen. Povsem izdihnemo skozi usta, kot bi zapihal veter. Nato ustnice zapremo, počasi vdihnemo skozi nos in v mislih štejemo do štiri.
  • Nato za 7 sekund zadržimo dih.
  • Ponovno izdihnemo skozi usta. Izdih naj traja 8 sekund.

Ko ponovno vdihnemo, začnemo nov dihalni cikel. Vajo ponovimo vsaj štirikrat oziroma jo ponavljamo, dokler se popolnoma ne sprostimo.

Pri izvajanju tehnike dihanja 4 7 8 nam lahko pomaga zvočni posnetek.


ZA SPROSTITEV S TEHNIKO DIHANJA 4 7 8 KLIKNITE TUKAJ

Kako zvočni posnetek tehnike dihanja 4 7 8 shranimo na namizje mobilne naprave?

Zvočni posnetek tehnike dihanja 4 7 8 lahko shranimo na mobilno napravo. Tako bomo do dihalnih vaj za izjemen spanec lahko dostopali kjerkoli in kadarkoli, tudi brez spletne povezave. Spet bomo prevzeli nadzor nad lastnim dihanjem in se popolnoma sprostili.

Nameščanje je hitro in preprosto, potrebni so samo trije koraki.

ETVdRAScn7k

V spletni brskalnik mobilne naprave vtipkamo www.478.si.
Bližnjico shranimo na namizje mobilne naprave.
Na namizju se pojavi ikona. Aplikacijo lahko uporabljamo.

Tehniko dihanja 4 7 8 je razvil zdravnik Andrew Weil, ki je diplomiral na univerzi Harvard. Pri svojem delu se osredotoča na holističen pristop k zdravju in verjame, da je najboljši spanec odvisen od preprostih vdihov in izdihov. To tehniko dihanja je razvil na podlagi starodavne jogijske tehnike pranajami.

Imate pogosto težave z nespečnostjo?

Preberite več

VPRAŠALNIK

VPRAŠALNIK

Ali vas muči nespečnost?

Odgovorite na 5 vprašanj in preverite,
kako si lahko pomagate.

Izpolnite vprašalnik

Vse avtorske pravice pridržane. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto