5 nasvetov za lažji dan po neprespani noči

Preizkusite nekaj preprostih nasvetov za boljši dan

Čas branja: 2 minuti

Kako pomemben je dober spanec, se zavemo šele, ko ne moremo spati. Razlogi za neprespano noč so različni: morda smo razmišljali o delu ali otrocih, morda smo bili zaskrbljeni zaradi obveznosti, ki nas čakajo naslednji dan. Ne glede na razlog dan začnemo utrujeni, a moramo kljub temu nekako zdržati do večera.

Kako preživeti dan po neprespani noči?

Vsakemu od nas se je že zgodilo, da se nikakor ni mogel dobro naspati. Ne glede na razlog pa se je zjutraj moral spopasti z utrujenostjo in običajnimi neodložljivimi nalogami in obveznostmi.

Ker si večinoma ne moremo privoščiti, da bi se za dan ali dva zakopali v posteljo, smo pripravili 5 uporabnih nasvetov, ki nam pomagajo lažje preživeti dan po neprespani noči.

1. Ukinimo dremež.

Če po zvonjenju budilke podaljšamo spanec, nismo nič bolj spočiti, ampak le še bolj utrujeni. Zato je bolje, da budilko nastavimo na uro, ob kateri moramo vstati. Tako nimamo časa za dremež, iz katerega se vedno znova zbujamo in po katerem vedno znova spet zaspimo.

2. Gibajmo se.

Čeprav si težko predstavljamo, da bi bili po neprespani noči še telesno dejavni, nas gibanje na svežem zraku prebudi in tudi razvedri. Pred službo se lahko odpravimo na sprehod ali kratek tek, ne smemo pa pretiravati, saj telo še ni pripravljeno na velik napor.

3. Jejmo pogosto in manjše obroke.

Dan začnimo z zajtrkom, saj tako telesu zagotovimo gorivo, možganom pa sporočimo, da je nov dan. Čez dan jejmo večkrat in manjše obroke. Izogibajmo se obrokom, ki so bogati z ogljikovimi hidrati in sladkorjem, saj nam bo po njih zaradi hitrih skokov krvnega sladkorja nihala energija.

4. Dovolj pijmo.

Če ne popijemo dovolj vode, se lahko pojavijo simptomi, kot sta glavobol ali slabša koncentracija. Steklenica vode na delovni mizi nas lahko spomni, da moramo piti.

5. Prilagodimo urnik.

Najtežje naloge in sestanke opravimo zjutraj, ko imamo največ energije. Tako nas bodo ob koncu dneva čakala le še najlažja opravila, za katera ne potrebujemo toliko energije in koncentracije.

Vsi si želimo dobro prespane noči, kar pa žal ni vedno mogoče. Zato predlagamo, da si vsebino te spletne strani shranite med priljubljene. Po neprespani noči vam bo zagotovo koristila, saj vam bo osvežila spomin s koristnimi nasveti, kako lažje prebroditi dan.

Imate pogosto težave z nespečnostjo?

Preberite več

VPRAŠALNIK

VPRAŠALNIK

Ali vas muči nespečnost?

Odgovorite na 5 vprašanj in preverite,
kako si lahko pomagate.

Izpolnite vprašalnik

Vse avtorske pravice pridržane. Krka, tovarna zdravil, d. d., Novo mesto